25 juli 2011

Hardlopen

Gisteren heb ik voor het eerst sinds weken weer eens een stukje hardgelopen. In de wind en regen, maar ik kon niet langer binnen blijven zitten. Mijn hoofd zat vol en mijn lijf voelde als een strak gespannen snaar. Dus hop, de schoenen aan en wind mee de dijk op. Het voelde heerlijk en ik kon het aardig volhouden. Zelfs de tegenwind op weg naar huis voelde goed aan en met een fris hoofd en minder gespannen gevoel stapte ik thuis over de drempel.

Als inspiratie voor mezelf (en misschien voor een meelezer) deze foto, omdat beelden vaak zo veel meer zeggen dan woorden:

11 juli 2011

Uit de losse pols

Na de bbq van gisteren was er aardig wat kip over: deels gare saté en deels rauwe kipfilet. Om niets weg te hoeven doen, heb ik de rauwe kip gelijk gepocheerd in bouillon en met de saté in de koelkast gezet. Vandaag hebben we daar een heerlijke kipsalade van gemaakt!

Kipsalade
Kipfilet, ongeveer 4 ons, gaar
Gemengde rucola salade, ongeveer 1,5e zak
2 paprika's
handje pijnboompitten

Dressing
3 el citroenmayonaise (D&L)
2 el magere yoghurt
2 tl kerriepoeder
1 el honing
peper en zout naar smaak

Pijnboompitten roosteren en af laten koelen. Kip fijn snijden, paprika's schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Kip, paprika en groene salade in kom doen.
Alle ingrediënten voor de dressing, behalve peper en zout, door elkaar mengen. Evt. meer kerriepoeder toevoegen als je dat lekker vindt. Afmaken met peper en zout en door de salade mengen.

Eet smakelijk!

10 juli 2011

Quote

Alles stroomt en niets blijft.

All things move and nothing remains still.

- Heraclitus (?) -

2 juli 2011

ArtZuid

Na mijn fluitles vandaag heb ik de beeldenroute van ArtZuid gefietst en bekeken. Er staan prachtige beelden langs de Apollo- en Minervalaan in Amsterdam Zuid. Helaas staan op de website van ArtZuid alleen foto's van de tentoonstelling uit 2009. Op dit filmpje van BusinessClass zijn meer beelden te zien en er wordt informatie gegeven over de totstandkoming van dit project.

Klik hier voor de routekaart van de tentoonstelling die nog t/m 28 augustus te bekijken is.