24 april 2012

Flow dinsdag


Een van de belangrijkste principes van mindfulness. Als je toch meer doelen hebt om je op te richten, helpt het ook om doel voor doel aan te pakken, in plaats van alles een beetje. Thuis ben ik daar mee begonnen: ik ruim iedere dag een kastje of een rommelige plank op. Er staan inmiddels drie tassen klaar voor de kringloop!

Met dank aan Flow!

17 april 2012

Flow dinsdag


Deze tip om bloemen vers te houden kende ik nog niet. Vraag me alleen af of dit bij alle bloemen kan. Dat staat er jammergenoeg niet bij!

Met dank aan Flow!

12 april 2012

50 jaar samen!


Speciaal voor mijn ouders die vandaag hun 50-jarig huwelijk vieren. Van harte gefeliciteerd, lieverds!

10 april 2012

Flow dinsdag


Ik speel zelf geen snaarinstrument maar dwarsfluit. Het luistert soms nauw om de goede tonen tevoorschijn te toveren. Blaas je te hard, dan gaat de lucht over de mondplaat heen, blaas je te zacht, dan komt er ook niets uit. Bij hoge en lage tonen verander je ook de hoek waarin je de lucht blaast. De positie van je kaak, lippen, lipspanning en ademsteun, het helpt allemaal mee en het ene is afhankelijk van het andere.

Eigenlijk net als in het leven. Metaforen zijn overal te vinden.

Met dank aan Flow!

3 april 2012

Flow dinsdag

Vandaag weer zo'n eigenwijze kip op de Flowkalender. De tip valt waarschijnlijk nog niet zo makkelijk uit te voeren. Vaak zijn we zo gehecht aan bepaalde dingen, overtuigingen of patronen. Hoe bepaal je dan wat belangrijk is? Ban je zomaar personen uit je leven, gooi je van alles weg?

Ik denk dat iedereen hier weer anders mee om gaat. Belangrijk is denk ik vooral om af en toe de balans op te maken, te luisteren naar je gevoel en daarnaar te handelen.


Met dank aan Flow!

2 april 2012

Lente

Na een zonnige en warme start van de lente is het weer kouder. Bomen en bloemen lieten zich de afgelopen weken verleiden om uit te lopen en staan in de frisse lucht te pronken. Zelf vind ik de lente nu eigenlijk mooier dan in de stralende zon. Het lijkt of alle kleuren veel intenser zijn. De meeste bomen zijn nog kaal, dus de kersenbloesem en treurwilg vallen extra op. Prachtige tinten roze, tere kleuren lichtgroen; de narcissen felgeel op knalgroen gras.

Hoe lekker het zonnetje ook is, ik hou nog meer van de lente als het, na een paar weken warmte, even koeler is en donkere wolken zich samenpakken boven de stad!


Een treurwilg in de zon