29 mei 2012

Flow dinsdag

Iedereen weet dat positief denken goed voor je is, toch valt het vaak niet mee. Vandaag een kleine herinnering op de kalender:


Met dank aan Flow!

27 mei 2012

Vondelpark

Zondagochtend, 9 uur. Ik ben per fiets op weg naar de Lutherse kerk op het Spui om mee te zingen in het projectkoor. Mijn route leidt dwars door het Vondelpark en zo vroeg op een zondagochtend zijn er maar weinig mensen. Hardlopers, wandelaars met hond, een paar fietsers, vroege toeristen en zelfs een paar kamperende toeristen. Voor de rest zijn de grasvelden leeg en ik geniet van de rust.

Halverwege mijn route kom ik langs de schapenweide. Genoemde dieren zie ik niet, maar in de weide staat het ooievaarsnest dat ook dit jaar weer bewoond wordt. Vorige week vermoedde ik al dat vader of moeder druk in de weer was met het kroost, maar nu zag ik de kleintjes zelf! Twee kleine koppies staken boven de rand van het nest uit. Volgens de informatie van Stadsdeel Zuid wonen er nog een flink aantal andere diersoorten in het park. Wat heerlijk, zo'n oase midden in de stad!


Foto van bovengenoemde site.


26 mei 2012

Verwondering

Zaterdagochtend vroeg, de boodschappen zijn gedaan en ik sta met mijn volle kar op de rolbaan naar boven. Het is nog redelijk stil in de winkel, maar vanuit de garage komen weer wat mensen naar beneden. Vader met zoon en dochter stappen de rolbaan op en de mannen lopen in rap tempo door, hun oog al op de winkelkarren. Dochter blijft, bijna dromerig, op de rolbaan staan, haar hand keurig aan de reling. Ze kijkt rustig de winkel in en ziet dan dat haar vader en broer al bijna uit zicht zijn. Ze zet er ook maar de pas in.

Ik rol blij naar boven, met het beeld van dat kleine meisje, zo even helemaal alleen maar in het nu. De verwondering van kinderen, dat is wat je als volwassene ook af en toe weer nodig hebt!

22 mei 2012

Flow dinsdag


Ik heb zelf al weer een paar jaar een museumkaart. Het komt er niet van om hem vaak te gebruiken, maar ik ben altijd weer blij als ik een museum in kan stappen.

Met dank aan Flow!

15 mei 2012

Flow dinsdag

Deze week weer eens een tip voor in de keuken. Ik gebruik zelf meestal snijplanken van kunststof. Als ik vlees gesneden heb, spoel ik ze goed af voor ze in de vaatwasser gaan.


Met dank aan Flow!

14 mei 2012

Klein geluk

Gisteren zat ik op een klein krukje het onkruid tussen de tegels in de tuin te krabben. De zon scheen, er stond een beetje wind en om mij heen hoorde ik wat vogels. Een merel scharrelde achterin de tuin en zocht naar lekkere hapjes. Ze verdween tussen de planten en ik hoorde haar bezig in het vogelbad. Ze schrok van mij of iets anders en vloog weg.

Een paar minuten later hoorde ik weer geluid uit de richting van het vogelbad. Het leek alsof er een vogel in zat, maar ik durfde niet te gaan kijken. Stil zat ik op mijn krukje en luisterde. Het gespetter werd luider en ik zag waterdruppels boven de planten uitkomen. De vogel ging uitgebreid in bad en op het geluid af te gaan, leek-ie wel onder te duiken. Na nog wat gefladder en gespat vloog de merel van eerder op uit de planten. Lekker nat zat ze zich op de dakrand uit te schudden en op te doffen.

Zelf genoot ik na: blij van klein geluk.

5 mei 2012

Loesje

Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren.
- Loesje -

Al praat-wandelend met vriendin K., eerder deze week, reikte zij me bovenstaande wijsheid aan die ze tegen was gekomen op de scheurkalender van Loesje.

Ik heb zo af en toe (of vaker, volgens lief) de neiging om leeuwen en beren op mijn pad te zien en dan wil mijn fantasie nog weleens met me aan de haal gaan. Er is niks mis met fantaseren, zolang je het maar niet op je zorgen loslaat. Want dan zijn huisgenoten die te laat thuiskomen ineens in ongelukken beland, in het water of tegen een boom gereden, of erger. Ook mezelf maak ik het regelmatig moeilijk door in lastige situaties vooraf al te bedenken hoe iets zal gaan of wat ik zal doen of zeggen. Natuurlijk loopt het toch anders af!

Ik ga deze spreuk een poosje tot mijn persoonlijke mantra verheffen. Maar eens kijken wat er gebeurt als mijn fantasie de goede kant op fantaseert! ;-)


3 mei 2012

Edvard Munch


Het schilderij 'De Schreeuw' van Edvard Munch is gisteren geveild voor bijna 120 miljoen dollar! Volgens Wikipedia is het schilderij een psychisch zelfportret, gebaseerd op een traumatische ervaring. Tijdens een avondwandeling hoorde en voelde Munch het landschap rondom hem schreeuwen. Zijn gevoelens verwerkte hij in dit schilderij, waarbij hij zelf dus niet schreeuwt.

Misschien zou hij dat gisteren wel gedaan hebben bij het horen van de opbrengst van de veiling!

1 mei 2012

Flow dinsdag


Ik neem de raad van Flow ter harte en ga vandaag wandelen met vriendin K.

Met dank aan Flow!