11 juli 2011

Uit de losse pols

Na de bbq van gisteren was er aardig wat kip over: deels gare saté en deels rauwe kipfilet. Om niets weg te hoeven doen, heb ik de rauwe kip gelijk gepocheerd in bouillon en met de saté in de koelkast gezet. Vandaag hebben we daar een heerlijke kipsalade van gemaakt!

Kipsalade
Kipfilet, ongeveer 4 ons, gaar
Gemengde rucola salade, ongeveer 1,5e zak
2 paprika's
handje pijnboompitten

Dressing
3 el citroenmayonaise (D&L)
2 el magere yoghurt
2 tl kerriepoeder
1 el honing
peper en zout naar smaak

Pijnboompitten roosteren en af laten koelen. Kip fijn snijden, paprika's schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Kip, paprika en groene salade in kom doen.
Alle ingrediënten voor de dressing, behalve peper en zout, door elkaar mengen. Evt. meer kerriepoeder toevoegen als je dat lekker vindt. Afmaken met peper en zout en door de salade mengen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen