26 augustus 2011

Vriendschap

Aan mijn middelbare schooltijd heb ik goede herinneringen, maar nog betere vriendinnen overgehouden. Zes meiden die ik inmiddels ruim 35 jaar ken! Na school en studies hebben we gaandeweg de draad van onze vriendschap weer opgepakt. De laatste jaren spreken we tweemaal per jaar af om ergens in het land te wandelen, te eten en bij te praten. Ondanks de drukke agenda's lukt het meestal iedereen om erbij te zijn op zo'n dag, al moet die soms met hand en tand verdedigd worden.

Met een paar van deze 'middelbare meisjes' en hun gezinnen hebben we een aantal kampeerweekenden beleefd. Voor de kinderen altijd een groot succes, ook al zagen ze elkaar maar 1 a 2 keer per jaar. Net als hun moeders leken ze gewoon verder te gaan waar het vorige weekend geëindigd was.

Het laatste weekend samen is al weer even geleden en de kinderen hebben elkaar soms jaren niet gezien. Toch blijkt dat er een goede basis is gelegd tijdens de kampeeruitjes. Nu de oudsten zijn begonnen aan studies, komen ze elkaar soms weer tegen en weet de een de ander op te peppen als het even tegenzit. Het is zo fijn om dat als moeders van een afstandje te bekijken en te weten dat het goed zit!

1 opmerking: