13 oktober 2011

Smullen in Maastricht

Ik was een dag op bezoek bij Tessa in Maastricht. Na een kort bezoek aan de universiteit, kwamen we langs De Glimburger. Deze winkel verkoopt streekproducten uit Nederlands en Belgisch Limburg. Je kunt er ook binnenlopen voor koffie/thee met vlaai, of andere lekkere hapjes. Wij genoten van warme chocomel, cappuccino, kruimel puddingvlaai en linze abrikozenvlaai. Om je vingers bij op te eten, zo lekker, de vlaaien!

De linzevlaai heeft niets te maken met linzen. Het is een vlaai waarvan het deeg niet met gist wordt gemaakt, maar met bakamoniak of bakpoeder. Deze blijft langer goed en schijnt ook lekkerder te worden als je hem een paar dagen laat staat. Google levert tal van recepten voor vlaaien met ruitpatroon of met een 'deksel'. De vlaaien die wij gegeten hebben, kwamen van Bakkerij Paulissen. Vlaaien om voor terug te gaan!


Edit 29/12/12: De Glimburger bestaat helaas niet meer... :-(


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen