31 maart 2012

1 jaar bloggen

Een jaar geleden publiceerde ik mijn eerste berichtje. Wat het zou worden en hoe het zich verder zou ontwikkelen, daar had ik geen idee van. Ik hoopte op wat lezers, vaste volgers misschien wel. De eerste weken keek ik wel een paar keer per dag hoeveel bezoekers er waren geweest. Uit mijn directe omgeving waren de reacties positief, dat gaf moed om door te gaan.
Al snel kwam ik tot de ontdekking dat het nog niet meevalt om regelmatig iets te publiceren. Geen inspiratie, geen zin, geen tijd, is het wel leuk of goed genoeg - andere bloggers gaan door dezelfde fases en vragen zich met enige regelmaat waarschijnlijk hetzelfde af, daar kwam ik al bloglezend wel achter.

Mijn berichten stuur ik na publicatie ook via Facebook de wereld in. Dat helpt natuurlijk wel het aantal bezoekers op te krikken. Toch ontdekken mensen ook via andere wegen mijn kleine hoekje op het web. De statistieken in Blogger houden dat allemaal mooi bij. Grappig detail van maart 2012: meer dan de helft van de pageviews kwam uit de Verenigde Staten. Of dat Engelse of Nederlandse lezers zijn, wordt er niet bij vermeld, maar leuk om te zien dat mijn schrijfsels publiek van over de grenzen trekken!

Dank aan alle trouwe bezoekers die mij iedere maand weer blij maken met een bezoekje of een bericht. Ik blijf bloggen, hopelijk blijven jullie meelezen!


Voor wie het leuk vindt volgen onderstaand wat cijfers:

Totaal aantal pageviews: 2852
Via Facebook - 700
Via Google - 217

Beste maand:
maart 2012 - 585

Zoekwoorden o.a. frans balkon, angeles nieto, hopper, kersenbloesem

Berichten met hoogste aantal pageviews:
Familie - 95
Edward Hopper - 62
Wild breien - 44

Bezoekers:
Nederland - 1626
VS - 515
Duitsland - 130
Overig - 581 (o.a. Zuid-Afrika, Italië, België, Suriname, Rusland)

3 opmerkingen:

  1. Ek kan sien jy geniet hierdie 'blogging' so baie en ek geniet jou kreatiewe idees en inspirasie Caro! Sien uit na baie meer van jou vriendin. Groete vanuit die Kaap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Congratulations on your first year blogging Caroline.

    BeantwoordenVerwijderen