1 januari 2013

Namasté

De volgende tekst komt uit de bijsluiter van 'Een schatkist vol geluk'. Dit doosje met 52 gelukskaarten, voor elke week één, hoort bij het boek Geluk van Leo Bormans. Ieder kaartje bevat twee gelukstips die dichter bij een positiever en gelukkiger leven brengen. Het ligt al een poosje bij ons in de kast. Dit jaar ga ik er mee aan de slag en zal ik er af en toe een bericht aan wijden.

In Nepal groeten mensen elkaar dagelijks met Namasté. Ze zeggen het honderd keer, tegen iedereen. Het woord betekent zoveel meer dan het het oppervlakkige 'hallo'. Namasté betekent: 'ik buig voor de god in jou'. Deze zin behelst drie vaststellingen:
1. ik heb je gezien;
2. er schuilt een uitzonderlijke kracht en talent in jou;
3. ik buig daarvoor.
Is het niet wonderbaarlijk mooi als je dat oprecht tegen andere mensen kunt zeggen?

Namasté

Ik zal niet tegen iedereen Namasté i.p.v. hallo gaan zeggen, maar ik zal in gedachten wel Namasté denken. Eens kijken wat dat bij mezelf teweeg brengt. En misschien brengt het me er toe om het juist wel als groet te gaan gebruiken.

3 opmerkingen:

 1. Happy new year Caroline! This is a lovely thought... I think I will keep this in mind too... What a great way to start the new year.

  Elena
  http://planandplay1.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks for your comment, Elena. Happy New Year to you and your loved ones, too.

   Verwijderen
 2. Mooi, zeg. Ik heb het meteen opgeschreven. x

  BeantwoordenVerwijderen