17 april 2011

Uit de losse pols

We hebben zojuist heerlijk gegeten: groente, vis en rijst, in 20 minuten klaar. Geen ingewikkeld recept, ik heb gewoon uit de losse pols wat ingrediënten bij elkaar in de wokpan gedaan, even laten stoven, rijst gekookt en zalm gebakken. Bijgaand het 'recept' voor 2 personen:

1 struik broccoli, 1 uitje, een stukje gember, een teentje knoflook, wat chilipeper (gewoon uit het molentje), beetje kardemom, gemalen koriander en kerrie, scheutje gembersiroop, scheutje sojasaus (de Japanse). Erbij: zalm en rijst.

Water voor de rijst opzetten. Broccoli in kleine roosjes snijden en stelen in plakjes. Ui snipperen (niet te fijn). Gember en knoflook fijn snijden.
Rijst koken. Ui even fruiten. Knoflook. chilipeper en gember toevoegen en kort meebakken. Kardemom, koriander en kerrie toevoegen en nog een minuut of wat bakken. Gembersiroop, sojasaus en een scheut water toevoegen en met deksel op de pan de groenten nog zo'n 5 minuten stoven.
Olie of boter verhitten en de zalm bakken. Bestrooien met zout en peper.

Als de rijst gaar is, alles zo snel mogelijk opdienen. Het vocht van de broccoli is ook heerlijk bij de zalm.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Hoi Caroline,
    Dit lijkt een heel lekker recept en zoals je al zegt: Jullie hebben heerlijk gegeten! Ik ga dit van de week zeker ook eens proberen! Ja de recepten die je zelf maakt met een "beetje van dit en een beetje van dat zijn vaak het lekkerst! Liefs Maarje

    BeantwoordenVerwijderen