19 oktober 2012

Een lief kind....

....heeft vele namen.

Dit zei mijn schoonmoeder toen mijn lief en ik nog maar een jaartje of wat verkering hadden. In die tijd had ik van hem allerlei koos- en bijnamen gekregen. Was ik net aan de ene gewend, dan had hij al weer iets nieuws bedacht. Toen ik daar eens over klaagde, liet ze zich deze woorden ontvallen. Nog steeds hoor ik het haar zeggen als men me bij iets anders noemt dan bij mijn naam.

De opdracht voor vandaag is om mijn bij-/koosnamen met jullie te delen. Dat is iets waar ik eigenlijk niets voor voel. Sommige namen die ik heb, worden alleen in mijn familie gebruik, bijv. omdat mijn zussen en broer mijn naam verhaspelden toen ze leerden praten. Andere mogen alleen door mijn lief en/of dochters gebruikt worden en weer andere zijn alleen voor vrienden. Ik luister vaak niet eens als iemand een naam gebruikt waarvan ik vind dat hij die niet zou mogen weten.

Eentje weten jullie er in ieder geval: Caro, kort voor Caroline. Mocht je benieuwd zijn naar andere, mail me gerust; wie weet wat je van me terughoort....

1 opmerking:

  1. Hi Caro
    I love and prefer my real name, Theresa but really don't mind when others call me Trix. I see it as a term of endearment.

    BeantwoordenVerwijderen