21 oktober 2012

Stress

Ik ben een beetje laat met mijn stukje voor vandaag. Het moet gaan over iets dat stress oplevert. Als jullie al langer meelezen, weet je misschien nog dat mijn werk me vorig jaar veel stress opleverde. Na een periode van rust, merk ik nu dat het stukken beter gaat en dat ik werkzaken veel makkelijker kan loslaten.

Dat wil niet zeggen dat er verder niets is dat me stress oplevert. Maar stress klinkt in mijn oren ook gelijk weer zwaar en zo ervaar ik de spanning die ik soms voel meestal niet, of niet meer. De voorbereiding van feestjes geeft altijd spanning, maar ik weet inmiddels dat een goede voorbereiding ervoor zorgt dat ik zelf ook feest kan vieren.

Hoogte opzoeken, iets waar ik eerder over schreef, is ook altijd genoeg voor een dosis 'stress'. Meestal is dit een leuke spanning, waarvan ik weet dat die heel snel verdwijnt, zodra de activiteit gedaan of over is. En het geeft ook nog eens een stoot adrenaline, waardoor je de wereld aan kan.

Nu moet ik het nog afleren om 's nachts allerlei verhalen te bedenken bij situaties waar ik me zorgen over maak. Het is zo makkelijk om dan de verkeerde kant op te fantaseren en in een zwart gat te belanden. Overdag lijkt alles zonnig en licht, dus daar probeer ik me dan maar op te concentreren! Gelukkig lukt dat steeds beter en meestal slaap ik gewoon lekker door.

Heb jij weleens last van stress?


Met dank aan deze website

1 opmerking:

  1. For sure! I get a rash on my skin, I become hyper, I drink too much coffee etc. But like you I am working on it Caro. :)

    BeantwoordenVerwijderen